Folijske tastature

I ENG I HR I
More Website Templates at TemplateMonster.com!

Folijske tastature

 

Membrana tipkovnica obično se sastoji od dva poliesterskih filma koji su vodljivi i vezivno postavljeni na površinu . Između njih se postavlja samoljepljiva distantna folija koja omogučava pravilan progib i kontakt između metalnog uloška i samog vodljivog kruga. Vodljive veze se izrađuju od tekučeg srebra što omogućava vrlo niske otporne vrijednosti samog voda. Mjesta na kojima dolazi do izravnog kontakta se još dodatno dorađuju nanošenjem grafitne paste na ta mjesta. Što dodatno štiti vod od oksidacije ili bilo kakvih dodatnih utjecaja.

 

Gornji dio folijske tastature predstavlja grafička folija koja je vidljiva korisniku i koja mora biti kako vizualno tako i tehnički odrađena na najvišem nivou. Važno je da su simboli i oznake tiskane na donjoj strani folije koja je pričvršćena na osnovu same folijske tastature. Ovaj postupak omogućuje korištenje folijskih tastatura ( tipkovnica) u iznimno zahtjevnim okruženjima (prisutnost prašine , kemikalija i visoka vlažnost ) osobito tamo gdje je potrebno održavanje i čišćenje . To je od iznimne važnosti u slučaju medicinskih proizvoda , gdje folijska tastatura je postala gotovo nezamjenjiva.

 

Donja strana osnove je obložena dvostranim ljepilom što omogučuje prijanjanje folijske tipkovnice ravnomjerno i po cijeloj površini na predviđeno mjesto montaže (ugradnje). To omogučuje folijksoj tastaturi i visoke standarde IP zaštite samog uređaja.

 

Umetanje taktilnih elemenata u osnovni kompozita stvara fizičku osjećaj - koji se još naziva i 'klik ' efekt. To jevažna značajka folijske tastature jer ukida potrebu za dodatnom signalizacijom (zvuk,svjetlo) . Neka vrsta signalizacije potrebno je u slučaju tipkovnica bez osjećaja prekidača jer obavještava korisnika da je kontakt kad se pritisne odradio svoj zadatak. Osjećaj može biti kreiran s metalnim taktilnih elemenata ( metalne pločice) ili odgovarajućim utorima na grafičkoj foliji. Prisutnost taktilnog osjećaja osigurava osnovne podjele folijskih tastatura na one sa "klik" efektom i onih sa "flat" efektom ili direktnom vezom bez metalnih uložaka.

 

Neizostavni dijelovi gotovo svakog el. uređaja su displej i svjetlosna signalizacija. Selektivna podešavanje grafičke folije omogućava bolju bistrinu za korištenje LCD displeja. Savršena jasnoća i transparentnost tipkovnice može se postići ako je to potrebno.

 

Također vršimo integraciju SMD LED dioda unutar same folijske tastature.
Što dodatno pojednostavnjuje Vašu mehaničku konstrukciju samog uređaja.

 

Obična  Crimpflex ili AMP serija.Postavljanje svih kontakata se obavlja istovremeno.
Pouzdan kontakt!
Razmaci između kontakata = 2.54 mm.
Možemo ponuditi i konekciju u skladu s "ZIF / LIF" sustavom veza. 
ZIF
 (Zero Uneseno Force) ili LIF (Low Uneseno Force) konektori su takođerpoznat kao "FFC / FPC"  (Flat savitljivi kabel) / Fleksibilne tiskani krug)
.
Razmaci između kontakata (ZIF or LIF): 
SMT =1 mm / kroz rupu = 1 mm, 1.25 mm, 2.00 mm, 2.54 mm.

 

 

VOLTAŽA
25 VDC max
NAPON 50 mA max
SNAGA 0,6 W max
OTPOR < 100 Ohms
BRZINA KONTAKTA < 20 mS max

   
DIMENSIONAL TOLERANCES +/- 0,2 mm
ACTUATION FORCE 2 - 4 N
SWITCH TRAVEL 0,15 - 0,2 mm
KEYBOARD THICKNESS 1,5 mm max
BENDING RADIUS CONNECT. TAIL > 3 mm

   
WITHOUT TACTILE ELEMENT > 4.000.000 operations 
METAL DOME TACTILE > 1.000.000 operations
POLYESTER DOME TACTILE > 2.000.000 operations

 

 

 

01

FolijskeTastature

>>
Izrada foliskih tastatura
prema Vašoj tehničkoj
dokumentaciji ...
02

DekorFolije

Izrada dekor folija za bolju funkcionalnost i zaštitu Vaših uređaja ...
03

VizualniDizajn

>> Usluga dizajna prednje folije Vašeg uređaja ...

Adresa:

Naziv:FLEXOTAST d.o.o.
Adresa:Zinke Kunc 18
Grad:Varaždin
Država:HRVASTKA

Info:

OIB:49832505980
WAT No.:HR49832505980
IBAN:HR50 23400091 1101 0506 2
Acc. no.: 70010-074643
SWIFTPBZGHR2X
E-mail:info@flexotast.com
 

Telefon : 00385 42 260765